Viltskavsgryta med kantareller

Hösten är här och det är dags för en varm viltskavsgryta med kantareller! Den jordiga smaken av kantareller och viltkött skapar en lyxig, rustik upplevelse.

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg viltskav
50 g smör
3 dl lök, hackad
500 g blandad svamp, strimlad
2,5 dl soltorkad tomat, strimlad
2 msk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 msk Bong Touch of Taste Viltfond
Smör till stekning
Salt och svartpeppar
Maizena
Till servering:
Potatismos
Lingon

Så här gör du

  1. Bryn lök, svamp och skav i smör på hög värme.
  2. Tillsätt tomat, senap, fond och grädde/crème fraiche.
  3. Låt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med fond, salt och peppar.
  4. Om grytan känns för rinnig så red med lite Maizena utrört i vatten.
  5. Servera grytan med potatismos och lingon.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.