Yakitorispett med biff

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg mört nötkött, t ex ryggbiff
1 bunt salladslök
20 st grillspett
10 portioner ris till servering
Rostade sesamfrön och färsk koriander
Yakitorisås:
3 dl soja, Mrs Cheng’s Japanese Soy
3 dl mirin
1,5 dl sake
2 dl vatten
2 msk muscovadosocker
3 msk Touch of Taste Kalvfond

Så här gör du

Blötlägg grillspetten (om de är av trä). Slå alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt det koka tills ca häften återstår. Skär biffen i avlånga bitar, ca 1×3 cm. Skär salladslöken i lika långa bitar. Trä upp kött och lök på spett. Stek eller grilla de, på hög värme. Pensla dem mot slutet av stekningen med såsen. Servera spetten tillsammans med resterande sås och ris toppat med sesam och koriander.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.