Sandefjordsås
Sandefjordsås är en norsk smörsås som består av lika delar vispgrädde, crème fraiche och smör som sedan smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsens krämiga och milda konsistens gör att den passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter.
Beurre Blanc
Beurre Blanc är en klassisk fransk smörsås som serveras till fisk och skaldjur. Går snabbt att tillaga och är lätt att smaksätta som man vill. Perfekt för när man flera fiskrätter på menyn! Vår Beurre Blanc har vi smaksatt med lite fiskfond.
Bea-Velouté
Velouté, som egentligen är en ljus buljong, är en av de fyra franska grundsåserna. Här har vi gjort en velouté inspirerad av en klassisk bearnaisesås och smaksatt med Kycklingfond.
Grillsmör – avokado
Här har vi gjort en lyxig variant på ett kryddsmör där vi bytt ut smöret mot mosad avokado och Philadelphia ost. Det ger ”smöret” en lika krämig och len, men nyttigare bas.