Tillsammans blir vi bättre

Vi arbetar ständigt för att kontinuerligt utveckla både våra produkter och oss själva. Därför kommer vi i höst att inleda ett samarbete med Lagerblad Foods.

Träffa oss på FFCR Malmö

Hösten är på intåg, men det betyder inte bara gråare och kallare väder. För oss mattokiga är det nämligen dags att styra kosan till Malmömässan den 20-21 september för att utforska vad höstens inspirerande Fastfood & Café Restaurant expo har ett bjuda på.

Vi bidrar till mindre plastavfall

Mängden plastavfall ökar och mycket av detta förbränns istället för att bli nya produkter, något som har en stor påverkan på människor, djur och miljö. För att inte vara med och bidra till denna negativa trend har vi sett till att Bong Touch of Tastes fonder tillverkas av 100 procent återvunnen plast.

Nya förpackningar – samma innehåll

Visste du att plast står för 5 – 10 procent av Sveriges territoriella växthusgasutsläpp? GB Foods tar miljöfrågan på allvar, därför kommer nu våra buljonger i nya förpackningar, bestående av 30 procent mindre plast än tidigare.

Enkel mat med mycket smak

Med små enkla knep är det lätt att tillföra en till synes enkel maträtt massa smak. Och i tider då vi mer än någonsin tidigare är nödgade att tänka på råvarukostnader är dessa knep utmärkta ess i rockärmen för storkök och restauranger.

En klassiker på nyårsfesten

Man skulle kunna säga att det är den perfekta förrätten när det vankas nyårsmiddag. För vad kittlar smaklökarna på ett lenare och bättre sätt än en krämig hummersoppa?

Ju fler fonder, desto bättre soppa

Chiligryta

Att tillsätta fond i exempelvis en gryta ger rätten en djupare och fylligare smak. Fonder kan dessutom användas som smaksättare och krydda i tillbehör som till exempel en kall sås.

Välj MSC-märkt fisk för en hållbar framtid

Blogg Välj MSC märkt fisk för en hållbar framtid

Att välja MSC-märkt fisk är en garanti för att fisken är hållbart fångad, det vill säga att fisket skett på ett livskraftigt bestånd och fångats med minimal påverkan på havsmiljön.

Streetfood i lyxförpackning

De flesta förknippar hummer med lyx och flärd – något som serveras till ett glas skumpa på nyårsafton eller som beställs när man besöker den där lite finare restaurangen. Men hummer gör sig också hur fint som helst i mat av det lite mer vardagliga slaget.

Dags för årets skiva

Det var viltköttets egenskaper som näringsrikt, smakrikt och samtidigt fettsnålt kött som gjorde att det snabbt blev en favorit på matborden och populariteten har bestått genom åren.

Smaksätt sommarens grillat med umami

Umami, också känd som den femte grundsmaken, kompletterar de tidigare fyra grundsmakerna – sött, salt, surt och beskt. Den buljongaktiga och runda smaken upptäcktes under tidigt 1900-tal i Japan och har sedan dess tagit hela världen med storm.

Prima primörer

Det är snart höst, vilket betyder primörer! Vid den här tiden på året kryllar naturen av en massa goda smaker att använda i sin matlagning. Häng med på en miniguide som visar hur du kan få dina primörer att smaka extra gott och fräscht.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.