En klassiker på nyårsfesten

Man skulle kunna säga att det är den perfekta förrätten när det vankas nyårsmiddag. För vad kittlar smaklökarna på ett lenare och bättre sätt än en krämig hummersoppa?

Ju fler fonder, desto bättre soppa

Chiligryta

Att tillsätta fond i exempelvis en gryta ger rätten en djupare och fylligare smak. Fonder kan dessutom användas som smaksättare och krydda i tillbehör som till exempel en kall sås.

Välj MSC-märkt fisk för en hållbar framtid

Blogg Välj MSC märkt fisk för en hållbar framtid

Att välja MSC-märkt fisk är en garanti för att fisken är hållbart fångad, det vill säga att fisket skett på ett livskraftigt bestånd och fångats med minimal påverkan på havsmiljön.

Streetfood i lyxförpackning

De flesta förknippar hummer med lyx och flärd – något som serveras till ett glas skumpa på nyårsafton eller som beställs när man besöker den där lite finare restaurangen. Men hummer gör sig också hur fint som helst i mat av det lite mer vardagliga slaget.

Dags för årets skiva

Det var viltköttets egenskaper som näringsrikt, smakrikt och samtidigt fettsnålt kött som gjorde att det snabbt blev en favorit på matborden och populariteten har bestått genom åren.

Smaksätt sommarens grillat med umami

Umami, också känd som den femte grundsmaken, kompletterar de tidigare fyra grundsmakerna – sött, salt, surt och beskt. Den buljongaktiga och runda smaken upptäcktes under tidigt 1900-tal i Japan och har sedan dess tagit hela världen med storm.

Prima primörer

Det är snart höst, vilket betyder primörer! Vid den här tiden på året kryllar naturen av en massa goda smaker att använda i sin matlagning. Häng med på en miniguide som visar hur du kan få dina primörer att smaka extra gott och fräscht.

En gryta – flera smaker

Blogg en gryta flera smaker

Det är alltid en omställning att gå från sommar, sol och ledighet till att jobb och skola drar igång när hösten nalkas. Plötsligt blir tiden knapp och det kan dröja innan man kommer in i rutinerna igen.

Våga veganskt!

Blogg Våga veganskt

De flesta av oss har sett att veganhyllorna i den lokala matbutiken växer, eller att det blivit vanligare att restauranger väljer en helt vegansk meny. Att vara vegan är en kosthållning – men också en livsstil – som är här för att stanna.

En renare smakresa

Blogg En renare smakresa

Redan 1890 öppnade Gustav Bong en speceri- och delikatessaffär i skånska Ystad. Detta skulle sedan bli startskottet för den resa som Touch of Tastes fonder gjort och som landat i att de är en av dagens mest populära smaksättare.

Grundsmaken som förenar

Blogg Grundsmaken som förenar

Sött, salt, surt, beskt – du har säkert rabblat dessa fyra grundsmaker i all oändlighet. Därför var det ganska uppiggande i början av 2000-talet när det tillkom en femte grundsmak – umami.

Det går lika bra med sallad

Pasta, potatis, ris och andra kolhydratrika tillbehör kan ibland kännas tunga att servera till maten – speciellt under sommaren när det är varmt. Då kan man med fördel byta ut dem mot en fräsch sidosallad.