Svampgryta med tomat

Svampgryta med tomat

Härlig smakrik svampgryta med grönsaksbuljong som bas och massor med härliga grönsaker som paprika, zucchini, lök och både torra och färska örter. Svampfond och Brynt Lökfond i slutet ger en härlig smakexplosion!

Asiatisk Portabello

Asiatisk portabello

Smakrik buljong med stekt portabellosvamp som pudrats innan stekning med torkad buljong innan resterade ingredienser tillsätts. Portabellon serveras med pac choi och ris. Superenkelt och supergott!

Chop Suey

Chop Suey

Härlig Chop Suey med kyckling och grönsaker! Buljongen får fyllig och rund smak av hönsbuljong. Servera med exempelvis pilaffris som fått koka i buljong.

Avokadosoppa

Avokadosoppa

Ljuvligt krämig avokadosoppa fullproppad med näringsämnen och ljuvligt god! Soppan får fin smak av citron och kycklingfond och servera gärna med tortillachips, crème fraiche, lime och toppa med koriander.

Grillspett på lammfärs

Grillspett med lammfärs

Härliga grillade lammfärsspett smaksatta med riven lök, ägg, färska kryddor och Brynt Lökfond.

Farfalle med broccolisås och bacon

Farfalle med broccolisås och bacon

Vilken pasta passar bättre på våren än farfalle – fjärilspastan? Här i en krämig broccolisås som är smaksatt med grönsaksfond och toppad med stekt gyllene bacon och broccoli.

Sandefjordsås

Sandefjordsås

Sandefjordsås är en norsk smörsås som består av lika delar vispgrädde, crème fraiche och smör som sedan smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsens krämiga och milda konsistens gör att den passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter.

Beurre Blanc

Beurre Blanc

Beurre Blanc är en klassisk fransk smörsås som serveras till fisk och skaldjur. Går snabbt att tillaga och är lätt att smaksätta som man vill. Perfekt för när man flera fiskrätter på menyn! Vår Beurre Blanc har vi smaksatt med lite fiskfond.

Bea-Velouté

Bea-Velouté

Velouté, som egentligen är en ljus buljong, är en av de fyra franska grundsåserna. Här har vi gjort en velouté inspirerad av en klassisk bearnaisesås och smaksatt med Kycklingfond.

Mocka Tiramisu

Mocka Tiramisu

En av favoriterna i det svenska dessertköket är tiramisu – en italiensk specialitet som består av kaffe, kex och mascarponesmet. Kul fakta är att tirami su betyder dra upp mig eller pigga upp mig, något denna sötsak sannerligen gör. I vår variant av tiramisu har vi använt IsoMitta Mockamousse.

Mjölkchoklad- och Hallonmoussetårta

Mjölkchoklad och hallonmoussetårta

Alla som arbetar i kök vet att choklad och hallon är två smaker som fungerar alldeles utmärkt ihop. Vi har valt att ta fram ett recept på en festlig mjölkchoklad- och hallonmoussetårta – perfekt att servera som dessert efter exempelvis nyårssupén. Med IsoMitta får ni en tydlig och smakrik grund till mousserna, sedan är det fritt fram att smaksätta mousserna efter eget tycke. Vi har exempelvis valt att tillsätta hallonpuré och färska hallon till hallonmoussen och färskost och vispgrädde till chokladmoussen.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.