Mocka Tiramisu

Mocka Tiramisu

En av favoriterna i det svenska dessertköket är tiramisu – en italiensk specialitet som består av kaffe, kex och mascarponesmet. Kul fakta är att tirami su betyder dra upp mig eller pigga upp mig, något denna sötsak sannerligen gör. I vår variant av tiramisu har vi använt IsoMitta Mockamousse.

Mjölkchoklad- och Hallonmoussetårta

Mjölkchoklad och hallonmoussetårta

Alla som arbetar i kök vet att choklad och hallon är två smaker som fungerar alldeles utmärkt ihop. Vi har valt att ta fram ett recept på en festlig mjölkchoklad- och hallonmoussetårta – perfekt att servera som dessert efter exempelvis nyårssupén. Med IsoMitta får ni en tydlig och smakrik grund till mousserna, sedan är det fritt fram att smaksätta mousserna efter eget tycke. Vi har exempelvis valt att tillsätta hallonpuré och färska hallon till hallonmoussen och färskost och vispgrädde till chokladmoussen.

Grillsmör – avokado

Kryddsmör med avokado

Här har vi gjort en lyxig variant på ett kryddsmör där vi bytt ut smöret mot mosad avokado och Philadelphia ost. Det ger ”smöret” en lika krämig och len, men nyttigare bas.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.