Varför har vi ekologiska fonder?
För GB Foods ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Vi är noga med både råvaror och förpackningar och arbetar ständigt med att förbättra våra produktval för att inverkan på miljön ska vara minimal.
”En god relation till grossisterna bidrar till vår framgång”
Efter att ha varit en del av GB Foods i snart nio år ser Fredrik Sjöberg fortsatt en stor potential att utvecklas och utmanas dagligen. En av de främsta förutsättningarna för det är en stabil relation med grossisterna.
Det är såserna som gör buffén
Det mesta som serveras i matväg blir mycket mer välsmakande tillsammans med en god sås. Och en god sås behöver inte vara komplicerad att tillreda. Kalla såser är enkla att göra och passar till det mesta, vare sig det handlar om kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.
”Jag har fantastiska kollegor”
Hon sökte sig till företaget när hennes mamma berättade att de behövde folk i fabriken. Nu har matlagningsintresserade Linda Appelqvist Kårström varit på GB Foods i över 20 år och hon trivs fortfarande som fisken i vattnet.
Gott nytt umami-år
Grått, mörkt och kallt. De svenska höst- och vintermånaderna brukar inte beskrivas i speciellt positiva ordalag. Men så händer något i slutet på december. Vi går ett nytt år till mötes och plötsligt infinner sig känslan av att ladda om batterierna.
Umami – en fylligare smakupplevelse
Sött, salt, surt och beskt har sedan urminnes tider utgjort de fyra grundsmakerna. Men hela smakpaletten var ändå inte täckt, något den japanske kemiprofessorn Kikunae Ikeda vid Kejserliga universitetet i Tokyo insåg när han i början av 1900-talet upptäckte den femte grundsmaken – umami.
Umami – den femte grundsmaken
När den japanske professorn Kikunge Ikeda identifierade en femte grundsmak och hänfördes av den döpte han den till umami. Ordet umami är en sammansättning av ”uma” som kan översättas med ”delikat” och ”mi” som är den japanska beteckningen för essens.
Brynt lök – en älskad klassiker
Lök är en given ingrediens i recept från hela världen och en av kökets mest mångsidiga klassiker.
Vilt – Mustig och spännande
Det var viltköttets egenskaper som näringsrikt, smakrikt och samtidigt fettsnålt kött som gjorde att det snabbt blev en favorit på matborden och populariteten har bestått genom åren.
Svamp – en mångsidig smaksättare
Bong Touch of Taste Svampfond har en rund och intensiv smak. Fonden gör sig bra i både kalla och varma rätter som soppor, såser, grytor eller risotto. Prova den gärna i en krämig och värmande champinjonssoppa.
Passa på att njuta av god mat utan en massa extrajobb och planering!
Med IsoMitta Risotto kan man servera en god måltid på ett enkelt och resurssnålt sätt. Produkten är framtagen för kök som vill servera bra mat även när tiden är knapp.
Asiatiska smaker för alla
I denna folder hittar du 19 heta recept med våra nya asiatiska fonder Red & Hot och Green & Fresh i kombination med en del andra favoriter.