Risotto – en italiensk favorit både till vardag och till fest

Risotto är en rätt som inte bara älskas i ursprungslandet Italien utan över hela världen. Risanrättningen går att variera i en mängd olika varianter och kan serveras både som vardagsmat och som en lyxigare förrätt eller varmrätt.
Marinera mera – så lyckas du med grillsmakerna

En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan den läggs på grillen blir den dessutom extra saftig och god.
Johan Engström – Jag utvecklas i min yrkesroll och som individ

När Johan ”Pastorn” Engström började sin karriär inom GB Foods 2013 var det som Culinary Advisor – kulinarisk rådgivare. Sedan gick han via rollerna som Account Manager och Teamledare för att slutligen landa som Key Account Manager.
Låt Japan komma på köksbesök – testa att laga Okonomiyaki

Omelett, fylld pannkaka eller japansk pizza – kärt barn har många namn. Det japanska namnet är Okonomiyaki och beskriver en stekt maträtt baserad på en smet och vitkål – matigt och jättegott!
Det är vår – bjud på soppa!

Vem har bestämt att soppa är en höst- och vinterrätt? För så är det nämligen inte. En härlig soppa kan göra sig utmärkt på våren, vare sig om den serveras som lunch eller middag.
Får det lov att vara en kall sås i vår?

Graderna börjar stiga, kvällarna blir ljusare, grillarna åker fram – det är vår! Och vad passar bättre till grillat om inte kalla såser?
Förutom ingredienserna – vad särskiljer de ekologiska fonderna?

Alla har rätt till att leva ett hälsosammare liv på en sund och frisk jord. Som restaurang och storkök går det att göra stor skillnad för miljön genom att välja ekologiska och hållbara livsmedel.
Varför har vi ekologiska fonder?

För GB Foods ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Vi är noga med både råvaror och förpackningar och arbetar ständigt med att förbättra våra produktval för att inverkan på miljön ska vara minimal.
”En god relation till grossisterna bidrar till vår framgång”

Efter att ha varit en del av GB Foods i snart nio år ser Fredrik Sjöberg fortsatt en stor potential att utvecklas och utmanas dagligen. En av de främsta förutsättningarna för det är en stabil relation med grossisterna.
Det är såserna som gör buffén

Det mesta som serveras i matväg blir mycket mer välsmakande tillsammans med en god sås. Och en god sås behöver inte vara komplicerad att tillreda. Kalla såser är enkla att göra och passar till det mesta, vare sig det handlar om kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.
”Jag har fantastiska kollegor”

Hon sökte sig till företaget när hennes mamma berättade att de behövde folk i fabriken. Nu har matlagningsintresserade Linda Appelqvist Kårström varit på GB Foods i över 20 år och hon trivs fortfarande som fisken i vattnet.
Gott nytt umami-år

Grått, mörkt och kallt. De svenska höst- och vintermånaderna brukar inte beskrivas i speciellt positiva ordalag. Men så händer något i slutet på december. Vi går ett nytt år till mötes och plötsligt infinner sig känslan av att ladda om batterierna.