Lobster roll – street food i lyxig tappning

En av de stora stjärnorna i street food-världen är den amerikanska klassikern lobster roll. Den består i stora drag av bröd fyllt med hummerröra, men finns numera i flera olika tappningar.
Våra största nyheter på 130 år!

Redan 1890 öppnade Gustaf Bong sin speceri- och delikatessaffär i Ystad. Det lilla skånska familjeföretaget var redan från början känt för sina kvalitetsprodukter. 130 år senare presenterar vi stolt tre riktigt stora nyheter.
Hummerfiske med respekt för framtida bestånd

Sommaren är passerad och vi närmar oss det årliga hummerfisket, som i år börjar måndagen den 27 september och avslutas den 31 december. Och för att hummerfisket ska kunna finnas kvar i framtiden är det viktigt att det bedrivs på ett sätt som vårdar och skyddar beståndet.
MSC-märkt sjömat för en hållbar planet

Hållbar mat är en av nycklarna för en hållbar utveckling. För sjömat finns den så kallade MSC-märkningen på förpackningarna – ett bevis på att innehållet är fiskat med omtanke till miljö och bestånd.
Svampsäsongen är här

Äntligen är det svampsäsong! Vid den här tiden på året bjuder skogen massvis av skatter i form av bland annat kantareller, karljohansvampar och champinjoner. Tillaga och servera dem som de är eller ha i dem i en god stuvning – nyttigt och otroligt gott!
Paj – en klassiker som går hem hos de flesta

Det vankas kräftskivetider och då vet vi vad alla tänker på. Just det – paj! För vad vore en kräftskiva utan en god paj? Det fina med paj är att det är lätt att tillaga och går att variera i oändlighet. Ett säkert kort till både vardag och fest.
Touch of Tastes fonder – din räddning i semestertider

Vi går mot sommar- och semestertider – något som betyder att företag går ner i personalstyrka, likaså restauranger och storkök. Med färre personer på plats kan det vara en utmaning att få till maträtterna med det där lilla extra.
Smaksätt studentskivan med fonder

Sjung om studentens lyckliga dagar – nu nalkas den tid på året som för många ungdomar är en milstolpe i livet. Och även om det i år blir ett annorlunda firande finns det ändå utrymme för den närmaste kretsen att samlas utomhus för att gratulera jubilaren. En nyckel vid en sådan tillställning är förstås maten, som många väljer att beställa via catering.
Risotto – en italiensk favorit både till vardag och till fest

Risotto är en rätt som inte bara älskas i ursprungslandet Italien utan över hela världen. Risanrättningen går att variera i en mängd olika varianter och kan serveras både som vardagsmat och som en lyxigare förrätt eller varmrätt.
Marinera mera – så lyckas du med grillsmakerna

En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan den läggs på grillen blir den dessutom extra saftig och god.
Johan Engström – Jag utvecklas i min yrkesroll och som individ

När Johan ”Pastorn” Engström började sin karriär inom GB Foods 2013 var det som Culinary Advisor – kulinarisk rådgivare. Sedan gick han via rollerna som Account Manager och Teamledare för att slutligen landa som Key Account Manager.
Låt Japan komma på köksbesök – testa att laga Okonomiyaki

Omelett, fylld pannkaka eller japansk pizza – kärt barn har många namn. Det japanska namnet är Okonomiyaki och beskriver en stekt maträtt baserad på en smet och vitkål – matigt och jättegott!