Vi kan fonder

En fond – ja vad är det egentligen? Och hur gör man sin egen fond? Det är faktiskt inte så krångligt, däremot tar det tid. Och det är här vi kommer in – vi är nämligen experter på just fonder.
Sojans resa till de svenska matborden

Sojan har en flera tusen år lång historia och är därmed en av världens äldsta smaksättare. Själva bryggningen ses som ett hantverk i Kina och bara sojasåser som är tillverkade i landet räknas till de autentiska.
När branschen stod stilla satsade vi på produktutveckling

Restaurang- och storköksbranschen upplevde en riktigt tuff period under 2020 och en bit in under 2021. Inte nog med att gäster uteblev på grund av restriktioner – många var dessutom tvungna att säga upp eller permittera sin personal.
Tillbaka till det normala med nya smaker

Efter nästan två år av restriktioner i samhället har vi nu äntligen fått gå tillbaka till en normal tillvaro. Och det mesta är sig likt sedan innan pandemin, men inte allt. Bong Touch of Taste har till exempel släppt tre nya smakrika fonder som finns redo för storkök och restauranger att laborera med.
Lobster roll – street food i lyxig tappning

En av de stora stjärnorna i street food-världen är den amerikanska klassikern lobster roll. Den består i stora drag av bröd fyllt med hummerröra, men finns numera i flera olika tappningar.
Våra största nyheter på 130 år!

Redan 1890 öppnade Gustaf Bong sin speceri- och delikatessaffär i Ystad. Det lilla skånska familjeföretaget var redan från början känt för sina kvalitetsprodukter. 130 år senare presenterar vi stolt tre riktigt stora nyheter.
Hummerfiske med respekt för framtida bestånd

Sommaren är passerad och vi närmar oss det årliga hummerfisket, som i år börjar måndagen den 27 september och avslutas den 31 december. Och för att hummerfisket ska kunna finnas kvar i framtiden är det viktigt att det bedrivs på ett sätt som vårdar och skyddar beståndet.
MSC-märkt sjömat för en hållbar planet

Hållbar mat är en av nycklarna för en hållbar utveckling. För sjömat finns den så kallade MSC-märkningen på förpackningarna – ett bevis på att innehållet är fiskat med omtanke till miljö och bestånd.
Svampsäsongen är här

Äntligen är det svampsäsong! Vid den här tiden på året bjuder skogen massvis av skatter i form av bland annat kantareller, karljohansvampar och champinjoner. Tillaga och servera dem som de är eller ha i dem i en god stuvning – nyttigt och otroligt gott!
Paj – en klassiker som går hem hos de flesta

Det vankas kräftskivetider och då vet vi vad alla tänker på. Just det – paj! För vad vore en kräftskiva utan en god paj? Det fina med paj är att det är lätt att tillaga och går att variera i oändlighet. Ett säkert kort till både vardag och fest.
Touch of Tastes fonder – din räddning i semestertider

Vi går mot sommar- och semestertider – något som betyder att företag går ner i personalstyrka, likaså restauranger och storkök. Med färre personer på plats kan det vara en utmaning att få till maträtterna med det där lilla extra.
Smaksätt studentskivan med fonder

Sjung om studentens lyckliga dagar – nu nalkas den tid på året som för många ungdomar är en milstolpe i livet. Och även om det i år blir ett annorlunda firande finns det ändå utrymme för den närmaste kretsen att samlas utomhus för att gratulera jubilaren. En nyckel vid en sådan tillställning är förstås maten, som många väljer att beställa via catering.