Bibimbap – en koreansk smakbomb

Den koreanska maträtten bibimbap skulle kunna beskrivas som Koreas motsvarighet till pytt i panna. Grunden ligger i balanserade smaker och ingredienser som blandas med stekt ägg och kimchi.
Hälsosam hawaiisk trendmat

Det har knappast undgått någon att en het trend i matväg är så kallade poké bowls – en hawaiiansk rätt som består av tre lager; ris, fiskbitar eller vegetariska alternativ och topping. En fräsch och god snabbmatsrätt som går att experimentera med nästan hur mycket som helst.
Rena rama ramen

Ramen är en japansk nudelsoppa har under de senaste åren seglat upp som en av de mest populära asiatiska rätterna – både att äta på krog och restaurang och att tillaga själv hemma. Med Bong Touch of Taste Kycklingfond i tvålitersförpackning blir favoriten nu även tacksam att slänga ihop för storkök.
Rätt fond med rätt vin ger ljuvlig tupp

Att långkoka i vin gör susen för segt kött – resultatet blir mört och saftigt. Tekniken har använts i århundrande, framförallt av de mindre välbärgade som inte hade samma tillgång på mört kött som de mer bemedlade. Coq, som är franska för tupp, hade man dessutom på gården till den blev mycket gammal, därmed gav den också ett kött av det mer svårtuggade slaget.
En fransk favorit som gjort en klassresa

Bouef Bourguignon är en favorit som äts över hela världen och som finns i mängder varianter. Vad de dock har gemensamt är att nästan alla görs på nötkött, gärna högrev, det vil säga den styckningsdetalj av nötkött som kommer från oxens kraftiga hals ner mot bogen. Rätt tillagad och med rätt fond blir grytan mustig och god innehållandes ett smakrikt kött med bra konsistens.
Gryta – en maträtt som både mättar och värmer

Det är kallt, det är krispigt, det är januari. Det finns få maträtter som gör sig så bra under kyliga vinterdagar som en god gryta innehållandes fina råvaror och en god fond. Lägg på locket och den sköter dessutom sig själv.
Låt smaksinnena vara med och fira in det nya året

Rödvinssås är en tidlös klassiker som många av oss i synnerhet förknippar med en saftig oxfilé på nyårsafton. Men det är viktigt att få till rätt kryddning för att höja den där mustiga smaken som tar nyårsmaten till nästa nivå.
Soja och lax – det perfekta paret

Att soja och lax är två smaker gifter sig är knappast någon nyhet. Men vad är det som egentligen som gör den rosa delikatessfisken och den svarta kryddsåsen till en så bra kombo?
Vi kan fonder

En fond – ja vad är det egentligen? Och hur gör man sin egen fond? Det är faktiskt inte så krångligt, däremot tar det tid. Och det är här vi kommer in – vi är nämligen experter på just fonder.
Sojans resa till de svenska matborden

Sojan har en flera tusen år lång historia och är därmed en av världens äldsta smaksättare. Själva bryggningen ses som ett hantverk i Kina och bara sojasåser som är tillverkade i landet räknas till de autentiska.
När branschen stod stilla satsade vi på produktutveckling

Restaurang- och storköksbranschen upplevde en riktigt tuff period under 2020 och en bit in under 2021. Inte nog med att gäster uteblev på grund av restriktioner – många var dessutom tvungna att säga upp eller permittera sin personal.
Tillbaka till det normala med nya smaker

Efter nästan två år av restriktioner i samhället har vi nu äntligen fått gå tillbaka till en normal tillvaro. Och det mesta är sig likt sedan innan pandemin, men inte allt. Bong Touch of Taste har till exempel släppt tre nya smakrika fonder som finns redo för storkök och restauranger att laborera med.