MSC-märkt sjömat för en hållbar planet
Hållbar mat är en av nycklarna för en hållbar utveckling. För sjömat finns den så kallade MSC-märkningen på förpackningarna – ett bevis på att innehållet är fiskat med omtanke till miljö och bestånd.
Svampsäsongen är här
Äntligen är det svampsäsong! Vid den här tiden på året bjuder skogen massvis av skatter i form av bland annat kantareller, karljohansvampar och champinjoner. Tillaga och servera dem som de är eller ha i dem i en god stuvning – nyttigt och otroligt gott!
Paj – en klassiker som går hem hos de flesta
Det vankas kräftskivetider och då vet vi vad alla tänker på. Just det – paj! För vad vore en kräftskiva utan en god paj? Det fina med paj är att det är lätt att tillaga och går att variera i oändlighet. Ett säkert kort till både vardag och fest.
Touch of Tastes fonder – din räddning i semestertider
Vi går mot sommar- och semestertider – något som betyder att företag går ner i personalstyrka, likaså restauranger och storkök. Med färre personer på plats kan det vara en utmaning att få till maträtterna med det där lilla extra.
Smaksätt studentskivan med fonder
Sjung om studentens lyckliga dagar – nu nalkas den tid på året som för många ungdomar är en milstolpe i livet. Och även om det i år blir ett annorlunda firande finns det ändå utrymme för den närmaste kretsen att samlas utomhus för att gratulera jubilaren. En nyckel vid en sådan tillställning är förstås maten, som många väljer att beställa via catering.
Risotto – en italiensk favorit både till vardag och till fest
Risotto är en rätt som inte bara älskas i ursprungslandet Italien utan över hela världen. Risanrättningen går att variera i en mängd olika varianter och kan serveras både som vardagsmat och som en lyxigare förrätt eller varmrätt.
Marinera mera – så lyckas du med grillsmakerna
En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan den läggs på grillen blir den dessutom extra saftig och god.
Johan Engström – Jag utvecklas i min yrkesroll och som individ
När Johan ”Pastorn” Engström började sin karriär inom GB Foods 2013 var det som Culinary Advisor – kulinarisk rådgivare. Sedan gick han via rollerna som Account Manager och Teamledare för att slutligen landa som Key Account Manager.
Låt Japan komma på köksbesök – testa att laga Okonomiyaki
Omelett, fylld pannkaka eller japansk pizza – kärt barn har många namn. Det japanska namnet är Okonomiyaki och beskriver en stekt maträtt baserad på en smet och vitkål – matigt och jättegott!
Det är vår – bjud på soppa!
Vem har bestämt att soppa är en höst- och vinterrätt? För så är det nämligen inte. En härlig soppa kan göra sig utmärkt på våren, vare sig om den serveras som lunch eller middag.
Får det lov att vara en kall sås i vår?
Graderna börjar stiga, kvällarna blir ljusare, grillarna åker fram – det är vår! Och vad passar bättre till grillat om inte kalla såser?
Förutom ingredienserna – vad särskiljer de ekologiska fonderna?
Alla har rätt till att leva ett hälsosammare liv på en sund och frisk jord. Som restaurang och storkök går det att göra stor skillnad för miljön genom att välja ekologiska och hållbara livsmedel.