Marinera mera

Fåglarna börjar flytta hem, det blir ljusare om kvällarna och ja, snart känner man doften av grillat i luften. Vi är taggade på att få lägga en massa godsaker på grillen i vår – och vare sig det handlar om grönsaker, rotfrukter eller kött så vet vi att bakom varje lyckad grillning står en smakförhöjande marinad.

Grillspett på japanskt vis

Blogg grillspett på japanskt vis

Yakitori – en japansk variant av plockmat som i sitt original består av grillad kyckling uppförd på spett – men det går förstås att variera. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna.

Grytornas okrönte hjälte

Blogg Grytornas okrönte hjälte

I en asiatisk wok eller nermalt och format till hamburgare som läggs på grillen – högrev gör succé i de flesta former. Men det är ändå i en god och mustig gryta som nötbitens egenskaper kommer fram som allra bäst.

Bibimbap – en koreansk smakbomb

Den koreanska maträtten bibimbap skulle kunna beskrivas som Koreas motsvarighet till pytt i panna. Grunden ligger i balanserade smaker och ingredienser som blandas med stekt ägg och kimchi.

Hälsosam hawaiisk trendmat

Det har knappast undgått någon att en het trend i matväg är så kallade poké bowls – en hawaiiansk rätt som består av tre lager; ris, fiskbitar eller vegetariska alternativ och topping. En fräsch och god snabbmatsrätt som går att experimentera med nästan hur mycket som helst.

Rena rama ramen

Ramen är en japansk nudelsoppa har under de senaste åren seglat upp som en av de mest populära asiatiska rätterna – både att äta på krog och restaurang och att tillaga själv hemma. Med Bong Touch of Taste Kycklingfond i tvålitersförpackning blir favoriten nu även tacksam att slänga ihop för storkök.

Rätt fond med rätt vin ger ljuvlig tupp

Att långkoka i vin gör susen för segt kött – resultatet blir mört och saftigt. Tekniken har använts i århundrande, framförallt av de mindre välbärgade som inte hade samma tillgång på mört kött som de mer bemedlade. Coq, som är franska för tupp, hade man dessutom på gården till den blev mycket gammal, därmed gav den också ett kött av det mer svårtuggade slaget.

En fransk favorit som gjort en klassresa

Bouef Bourguignon är en favorit som äts över hela världen och som finns i mängder varianter. Vad de dock har gemensamt är att nästan alla görs på nötkött, gärna högrev, det vil säga den styckningsdetalj av nötkött som kommer från oxens kraftiga hals ner mot bogen. Rätt tillagad och med rätt fond blir grytan mustig och god innehållandes ett smakrikt kött med bra konsistens.

Gryta – en maträtt som både mättar och värmer

Det är kallt, det är krispigt, det är januari. Det finns få maträtter som gör sig så bra under kyliga vinterdagar som en god gryta innehållandes fina råvaror och en god fond. Lägg på locket och den sköter dessutom sig själv.

Låt smaksinnena vara med och fira in det nya året

låt smaksinnena vara med och fira in det nya året

Rödvinssås är en tidlös klassiker som många av oss i synnerhet förknippar med en saftig oxfilé på nyårsafton. Men det är viktigt att få till rätt kryddning för att höja den där mustiga smaken som tar nyårsmaten till nästa nivå.

Soja och lax – det perfekta paret

Att soja och lax är två smaker gifter sig är knappast någon nyhet. Men vad är det som egentligen som gör den rosa delikatessfisken och den svarta kryddsåsen till en så bra kombo?

Vi kan fonder

vi kan fonder

En fond – ja vad är det egentligen? Och hur gör man sin egen fond? Det är faktiskt inte så krångligt, däremot tar det tid. Och det är här vi kommer in – vi är nämligen experter på just fonder.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.