Umami – en fylligare smakupplevelse

Sött, salt, surt och beskt har sedan urminnes tider utgjort de fyra grundsmakerna. Men hela smakpaletten var ändå inte täckt, något den japanske kemiprofessorn Kikunae Ikeda vid Kejserliga universitetet i Tokyo insåg när han i början av 1900-talet upptäckte den femte grundsmaken – umami.
Umami – den femte grundsmaken

När den japanske professorn Kikunge Ikeda identifierade en femte grundsmak och hänfördes av den döpte han den till umami. Ordet umami är en sammansättning av ”uma” som kan översättas med ”delikat” och ”mi” som är den japanska beteckningen för essens.
Brynt lök – en älskad klassiker

Lök är en given ingrediens i recept från hela världen och en av kökets mest mångsidiga klassiker.
Vilt – Mustig och spännande

Det var viltköttets egenskaper som näringsrikt, smakrikt och samtidigt fettsnålt kött som gjorde att det snabbt blev en favorit på matborden och populariteten har bestått genom åren.
Svamp – en mångsidig smaksättare

Bong Touch of Taste Svampfond har en rund och intensiv smak. Fonden gör sig bra i både kalla och varma rätter som soppor, såser, grytor eller risotto. Prova den gärna i en krämig och värmande champinjonssoppa.
Passa på att njuta av god mat utan en massa extrajobb och planering!

Med IsoMitta Risotto kan man servera en god måltid på ett enkelt och resurssnålt sätt. Produkten är framtagen för kök som vill servera bra mat även när tiden är knapp.
Asiatiska smaker för alla

I denna folder hittar du 19 heta recept med våra nya asiatiska fonder Red & Hot och Green & Fresh i kombination med en del andra favoriter.