Grundsmaken som förenar

Sött, salt, surt, beskt – du har säkert rabblat dessa fyra grundsmaker i all oändlighet. Därför var det ganska uppiggande i början av 2000-talet när det tillkom en femte grundsmak – umami.
Det går lika bra med sallad

Pasta, potatis, ris och andra kolhydratrika tillbehör kan ibland kännas tunga att servera till maten – speciellt under sommaren när det är varmt. Då kan man med fördel byta ut dem mot en fräsch sidosallad.
Köksknep i semestertider

För första gången på två år ska vi få njuta av en hederlig semester utan restriktioner. Men för dem som måste jobba blir det som vanligt tufft och stressigt med färre personer på plats som ska servera gästerna, som dessutom oftast är fler till antalet under sommaren. Därför har vi tagit fram några knep för att flowet i storköket ska fungera utan hinder.
En skinande historia

En smakrik och kraftig brunsås, gjord på hälften fond och hälften espagnole, det är en demi glace det. Såsen funkar både som bas för andra såser, eller som den är – ett fylligt komplement till de flesta kötträtter.
En sammetslen historia

Velouté är en av grundsåserna och påminner om bechamell, men istället för mjölk tillreds den med buljong. Den gör sig utmärkt i gratänger och stuvningar, men fungerar också finfint som den är och som komponent på tallriken.
Hylla mor med risotto

Mor, lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen! Den 29 maj är det Mors dag och den dag på året då vi visar våra mödrar lite extra uppskattning. Och vad säger: Jag uppskattar dig, mer än en god middag tillagad med finess och känsla?
Träffa oss på Fastfood & Cafe & Restaurant Expo på Kistamässan!

Den 24-25 maj arrangeras Sveriges största mässa för branschen, Fastfood & Cafe & Restaurant Expo, på Kistamässan i Stockholm. Vi kommer självklart att finnas på plats för att träffa nyfikna och matglada branschkollegor.
Kycklingpaket med fyllning – enklare än vad du tror

Vem har påstått att kyckling inte kan vara festlig mat? En kycklingballotine är en perfekt bjudrätt bestående av magert kött och en smakrik fyllning. Och förutom att det är ljuvligt gott är det lätt att laga till många eftersom det mesta går att förbereda i god tid innan servering.
När marinaden gör jobbet

Oxfilé på japanskt vis – så kan Biff Tataki sammanfattas. En rätt som är mycket populär i Japan som förrätt eller som en av flera smårätter i en buffé.
Grillsmaken kommer inte från kolen – men förgylls av marinaden

En vanlig missuppfattning är att en kolgrill är ett måste för att få till den där härliga grillsmaken.
Vegansk klassiker med rödbetor

Den klassiska franska grytan i vegansk tappning, ja, du läste rätt. Med vår Beety Bourguignon låter vi rödbetan spela huvudroll i samklang med den mustiga smaken från Touch of Tastes veganska fonder. Resultatet blir en ljuvligt god och nyttig middag.
Daal – en indisk hjälte

Det är inte bara i Indien en daal går hem – den är älskad över hela världen. Daal är en indisk gryta som görs på linser i kombination med en rad kryddor och serveras med till exempel ris eller naanbröd. Enkelt, gott och veganskt!