Kycklingpaket med fyllning – enklare än vad du tror
Vem har påstått att kyckling inte kan vara festlig mat? En kycklingballotine är en perfekt bjudrätt bestående av magert kött och en smakrik fyllning. Och förutom att det är ljuvligt gott är det lätt att laga till många eftersom det mesta går att förbereda i god tid innan servering.
När marinaden gör jobbet
Oxfilé på japanskt vis – så kan Biff Tataki sammanfattas. En rätt som är mycket populär i Japan som förrätt eller som en av flera smårätter i en buffé.
Grillsmaken kommer inte från kolen – men förgylls av marinaden
En vanlig missuppfattning är att en kolgrill är ett måste för att få till den där härliga grillsmaken.
Vegansk klassiker med rödbetor
Den klassiska franska grytan i vegansk tappning, ja, du läste rätt. Med vår Beety Bourguignon låter vi rödbetan spela huvudroll i samklang med den mustiga smaken från Touch of Tastes veganska fonder. Resultatet blir en ljuvligt god och nyttig middag.
Daal – en indisk hjälte
Det är inte bara i Indien en daal går hem – den är älskad över hela världen. Daal är en indisk gryta som görs på linser i kombination med en rad kryddor och serveras med till exempel ris eller naanbröd. Enkelt, gott och veganskt!
Välj vego!
Intresset för vegansk mat har vuxit rejält under de senaste åren. Och anledningarna till att man väljer att utesluta kött och fisk kan variera – det kan handla om en rent etisk hållning, om att minska sitt klimatavtryck eller om hälsoskäl. Oavsett vilket är det bra att ha koll på att man får i sig de näringsämnen kroppen behöver.
Marinera mera
Fåglarna börjar flytta hem, det blir ljusare om kvällarna och ja, snart känner man doften av grillat i luften. Vi är taggade på att få lägga en massa godsaker på grillen i vår – och vare sig det handlar om grönsaker, rotfrukter eller kött så vet vi att bakom varje lyckad grillning står en smakförhöjande marinad.
Grillspett på japanskt vis
Yakitori – en japansk variant av plockmat som i sitt original består av grillad kyckling uppförd på spett – men det går förstås att variera. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna.
Grytornas okrönte hjälte
I en asiatisk wok eller nermalt och format till hamburgare som läggs på grillen – högrev gör succé i de flesta former. Men det är ändå i en god och mustig gryta som nötbitens egenskaper kommer fram som allra bäst.
Bibimbap – en koreansk smakbomb
Den koreanska maträtten bibimbap skulle kunna beskrivas som Koreas motsvarighet till pytt i panna. Grunden ligger i balanserade smaker och ingredienser som blandas med stekt ägg och kimchi.
Hälsosam hawaiisk trendmat
Det har knappast undgått någon att en het trend i matväg är så kallade poké bowls – en hawaiiansk rätt som består av tre lager; ris, fiskbitar eller vegetariska alternativ och topping. En fräsch och god snabbmatsrätt som går att experimentera med nästan hur mycket som helst.
Rena rama ramen
Ramen är en japansk nudelsoppa har under de senaste åren seglat upp som en av de mest populära asiatiska rätterna – både att äta på krog och restaurang och att tillaga själv hemma. Med Bong Touch of Taste Kycklingfond i tvålitersförpackning blir favoriten nu även tacksam att slänga ihop för storkök.